ANASINIFI VE 1.SINIFA ÖN KAYITLAR

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Anasınıfı ve 1. sınıfa kayıt heyecanı başlıyor.  20 Haziran 2022 Pazartesi gününden itibaren kesin olmayan (ön kayıtlar) kayıtlar  başlayacaktır.

ÇOCUKLARI 1. SINIFA BAŞLAYACAK VELİLER DİKKAT!

Egitim-öğretim dönemininde sona yaklaşmayla birlikte pek çok veli ilkokula yeni başlayacak çocukları için ideal ilkokulu aramaya başladı. Veliler; alanında uzman, tecrübeli, daha önce farklı yerlerde deneyimleri olmuş ve başarılı öğrenciler yetiştirmiş öğretmen profilinin yanında hatırı sayılır bir başarısı olan, mezunlarının iyi işlerle meşgul oldukları okul arayışı içindeler. Eğitim bir gelecek programlamasıdır. Bu programlamanın ilk adımı da kuşkusuz ilkokuldur. Bu programlamanın ilk adımı, gömleğin ilk düğmesinin doğru takılması gibi önemlidir. Peki, öğretmen ve okul arayışındaki 1.sınıf veli adayları önümüzdeki tatili en verimli nasıl değerlendirebilirler?

1. Dinleme becerisi çalışmaları yapabilirler. (Dinleme becerisi oturmuş çocuklar öğrenmeye hazırdır.)

2. Eşyalarına sahip çıkmayı başaracak sorumluluk duygusu çalışabilirler. (Okulda hırkasına, kalemine, silgisine vb. sahip çıkar.)

3. Kıyafetlerini kendi giyme ve çıkarmayı, ayakkabı bağcığını bağlamayı öğrenebilirler. ( Bu sorumluluklar öğrenciye aittir. )

4. Yemek yeme kurallarını çalışabilirler. (Beslenme saatlerinde arkadaşlarına uyum için önemlidir.)

5. Tuvalet eğitiminden emin olacak çalışmalar yapabilirler. (Temizlik ve hijyen çocukta özgüveni artırır.)

6. Çalışma masası becerisi için çalışmalar yapabilirler. (Sırasını düzenli tutmayı ve sıra arkadaşını üzücecek davranışlardan sakınır.)

7. Başkasının sırasına saygı gösterme haklında çalışabilirler. (Kantinde, törenlerde, sınıfta düzenli olmayı öğrenir.)

8. Son olarak da eğitim evde başlar, okulda devam eder. Bunun bilincinde olmaları değerlidir.

#cumhuriyetilkokuludüzce

15-06-2022